Nieuwe corona maatregelen

Geplaatst op 10 november 2021

Beste ouders / verzorgers,
 
Afgelopen week heeft de overheid weer maatregelen genomen om de verspreiding van het corona virus te verminderen. Deze maatregelen treffen ook onze Scoutingvereniging, waarvan we u via deze mail op de hoogte willen brengen.
 
Thuis blijven bij klachten
Heeft uw zoon / dochter of een van uw gezinsleden klachten passende bij het corona virus, of is hij/zij in afwachting van een test uitslag. Dan vragen we u zoon / dochter, voor alle zekerheid, een zaterdag thuis te houden.
 
Buiten wachten bij brengen en ophalen
Bij het brengen en ophalen van uw zoon/dochter vragen we u op het buitenterrein achter de dranghekken te wachten.
Buiten zijn wij niet verplicht om uw corona toegangsbewijs te scannen en is er meer ruimte dan binnen om de 1.5 meter afstand van elkaar te bewaren. Komt u met de auto, wacht dan in of bij de auto op uw zoon / dochter, hiermee voorkomen we drukte bij de fietsenstalling. De leiding zal bij het brengen en halen ook buiten aanwezig zijn voor al uw vragen.
 
Corona check bij toegang gebouw
Bent u voor een installatie of gesprek door een van onze leiding uitgenodigd in de blokhut. Dan zijn we vanuit de overheid verplicht om uw corona toegangsbewijs (QR-code) scannen, en enkel bij een “groen vinkje”  mogen we u toegang tot het gebouw geven. Het scannen van uw corona toegangsbewijs is voor ons als vereniging een lastige maatregelen, omdat we hier impliciet u een verplichting opleggen, danwel onderscheidt tussen ouders gaan maken.
Dat laatste is iets wat we normaliter niet graag doen, omdat we een open vereniging  voor iedereen willen zijn.
 
Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met de speltakleiding.
 
Vriendelijke groeten,
Bestuur Scouting Angelo Roncalli
 
update 10-11-2021
468 ad