Verkoop 2023AssortimentEasyFix standaardLocatieMeer informatie

Assortiment Kerstbomen

De ene boom is de andere niet, dat weten wij bij Scouting Angelo Roncalli maar al te goed. Ook dit jaar hebben we weer een ruim assortiment bomen, van de klassieke kerstboom tot de populaire Nordmann. Maar wist u dat er meer bomen zijn die hun naalden niet snel laten vallen? Hieronder een omschrijving van de bomen die we dit jaar in ons assortiment hebben.De meeste bomen hebben een kluit, wilt u liever geen kluit dan zagen wij deze er kosteloos voor u af.

Abies

Dit is de klassieke kerstboom. Herkenbaar aan de bolvormig boom met een duidelijke punt naar de piek, een beetje een druppelvorm. Dit is een boom met veel geur en dunne naalden. Al is deze boom niet de sterkste ze moeten gewoon tot aan de kerst kunnen blijven staan maar zullen wel naalden verliezen.


Omorika

Oftewel blauwspar. De naalden prikken iets minder dan die van de Abies. Naalden zijn wat breder en blijven dus iets beter zitten. De naalden hebben een zilver blauwe onderkant. Hieraan ontleend de boom z'n naam blauwspar. De vorm is egaal puntig dus iets minder bol dan Abies. Dit is tegenwoordig een van de meest voorkomende kerstbomen soort.

Nordmann

Dit is ondertussen een boom die niet meer weg te denken is uit het assortiment. Waarom eigenlijk? Door de horizontale takzetting heeft deze boom echt het uiterlijk van een boom zoals veel mensen hem zouden tekenen. De naalden staan erg vast en de takken zijn dik en sterk. Onze bomen komen van Nederlandse grond waardoor ze zich beter houden dan import bomen, bovendien worden onze bomen niet afgezaagd maar met de wortel uit de grond gehaald. Beiden eigenschappen komen ten goede van de kracht en versheid van de boom en neemt daardoor ook nog eens beter vocht op.