Verkoop 2023AssortimentEasyFix standaardLocatieMeer informatie

Meer informatie Kerstbomen verkoop

Al meer dan 20 jaar verkopen we bij Scouting Angelo Roncalli de mooiste en meest diverse kerstbomen. Dit is niet een kwestie van bestellen en wachten tot ze binnen zijn maar hier zijn we als team het hele jaar door mee bezig.

Wanneer we in januari de evaluatie gehad hebben is er een pauze van 3 maanden, dan gaan we alweer de eerste gesprekken voeren met onze leveranciers. Bijna alle bomen komen uit Nederland, voornamelijk uit Limburg en Brabant. We beginnen in april ook al met het selecteren van ons assortiment voor dat jaar. Gedurende de zomerdagen houden we nauwlettend in de gaten hoe de markt zich beweegt en wat er als aanbod is.
Na de zomervakantie zo rond augustus gaan we de bomen uitzoeken en daadwerkelijk bestellen. We kijken hierbij vooral naar de kwaliteit van het snoeien door het jaar heen en naar de nieuwe uitschieters. Ook is het belangrijk om te kijken hoe het veld rondom de bomen erbij staat. Dit moet mooi bijgehouden worden en zo min gelijk onkruid bevatten. Wanneer de bomen besteld zijn gaan we in de maanden september en oktober starten met de voorbereidingen voor de verkoop. Posters maken, hekken regelen, zakken bestellen enz.
Eind november is het zover, de eerste bomen worden van het land gehaald. Zo komt de lading meestal 4 weekenden voor de kerst bij ons binnen. Er wordt door alle leiding en vrijwilligers hard gewerkt om de bomen zo zorgvuldig mogelijk uit te pakken (ze worden namelijk in een net vervoerd i.v.m. voorkoming van schade) en netjes, gesorteerd rechtop te plaatsen zodat ze verse lucht krijgen en de takken alvast mooi open kunnen gaan staan. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.
De 3 weekenden voor de kerstdagen werken we met een enthousiaste groep vrijwilligers om te zorgen dat we alle klanten het beste kunnen helpen met het zoeken van hun boom voor de mooiste dagen van het jaar. We helpen mee de bomen uit te kiezen, we adviseren over de verschillen tussen de vele soorten die we tegenwoordig verkopen en wanneer de vonk is over gesprongen helpen we graag mee de boom netjes in te pakken en in de auto te plaatsen. Ook voor veel leiding is dit een leuke traditie die we graag in ere willen houden, we doen het vrijwillig en proberen er dus ook een gezellige tijd van te maken.

Maar eigenlijk doen we dit met z'n allen met maar 1 doel. De kinderen van onze scouting groep!

Alle winst die we maken op de verkoop van de bomen wordt geïnvesteerd in spelmaterialen en programma's voor de leden, hierdoor kunnen we blijven vernieuwen en verrassen. Dit is uiteindelijk het doel dat we deze koude, natte en vaak lange dagen met veel enthousiasme voor onze trouwe klanten klaar staan.

Hopelijk wordt ook dit jaar weer een groot succes en zullen al onze bomen weer een mooi onderkomen vinden voor de kerstdagen.

Alvast fijne feestdagen namens alle vrijwilligers van Scouting Angelo Roncalli!